Programma

Muziek | Expo | Workshops

Muziek

Expo

Famous Deaths

Polymorf

De laatste minuten van Whitney Houston of Lady Di beleven voordat ze dood gingen. Dat kan met de Famous Deaths-installatie van Polymorf, een kunstwerk waarbij je de laatste momenten van het leven van beroemdheden kunt ervaren door middel van geluid en geur.

The Future Food Formula

Next Nature Network

De Future Food Formula is een interactieve installatie waarmee je in de schoenen van een high-tech boer kan stappen en je eigen toekomstige groenten kan ontwerpen. Je maakt gebruik van natuur- en wetenschappelijke kennis. We gaan vooruit naar een tijdperk waarin we gaan koken met groei-recepten in plaats van ingrediƫnten!

Field_In_Flux

Carolien Teunisse

Carolien Teunisse maakt speciaal voor Future Cities Festival een experimentele lichtinstallatie. Dit doet ze ism het Future Cities studententeam.

Exclusief te zien op Future Cities Festival.

Girls Unawares


Vergeet wat religie en de media zegt over je lichaam, het is goed zo! Nee, je hebt niet te veel vet, je bent niet te dun, niet te kort of te lang. Ja, het is prima om homo, bi, cis, fluid, trans of binary te zijn. Zeg ja tegen masturberen. Of zelfs liefdevol wurgen. Je lichaamshaar, striae en sproeten zijn prachtig! Het gaat niemand wat aan behalve jezelf of degene die van je houdt.
Heb plezier en geniet van de korte tijd die we hebben!

Perception Boosters

Jasper Toeli

Light paint booth met niet-intrusieve wetware add-ons en een voorbeeld van de toekomst van lichaam enhancers. Welke zintuig wil je verbeteren? Hieronder een lijstje van toffe enhancers!

1. Oogstraal
2. Telepathie Mod
3. Immuun Aura
4. AMP oren
5. Octo Arms

Fleks

Fleks is een internationale street artist uit Nederland, woonachtig in Taiwan. Hij is thuis in de graffitiwereld sinds 1999 en staat bekend om zijn futuristische & speculatieve pieces. Het contrast van zijn woonstad Taipei en zijn geboorteland Nederland krijgt daarin een mooie plek.

Workshops

Infographica

Sjef van Beers

Studenten kunnen hun eigen kaart gebaseerde infographic van een fictief of toekomstig Eindhoven maken.  

Multisensory Storytelling

Polymorf

Reuk en aanraking zijn krachtige zintuigen die je een intense ervaring kunnen geven. Tijdens deze workshop gebruik je verschillende materialen, geuren en temperatuur om een verhaal te ontwerpen. Aan het eind van deze workshop heb je een multi-zintuigelijk verhaal gecreƫerd en heb je meer kennis van het gebruik van geur en aanraking voor storytelling.

Interactieve Workshop

Tom Loois

De workshop kijkt naar seksualiteit digitaal en in de toekomst, hoe dat nu al anders is voor jongeren vergeleken met 20 jaar geleden en dat het in de toekomst alleen maar meer zal veranderen. Tom Loois is een designer met werk dat kijkt naar zachtheid, kwetsbaarheid, openheid, wonder and intimiteit en geeft af en toe les op de Design Academy Eindhoven over seksualiteit en heeft een TEDx lezing gehouden over seks en intimiteit.